Blog

  • Błonnik pokarmowy – co warto wiedzieć?

    Błonnik pokarmowy to składnik występujący w produktach spożywczych, który naprawdę robi różnicę, zarówno w kwestiach profilaktyki zdrowotnej oraz w kontekście odchudzania. Na sam początek – błonnik (nazywany również włóknem pokarmowym) to węglowodany, które są oporne na działanie działanie enzymów trawiennych, przez co nie są przyswajalne przez nasz organizm, ale wpływają na jego funkcjonowanie. Jakie korzyści… Continue reading Błonnik pokarmowy – co warto wiedzieć?

    Czytaj więcej


  • Od czego NIE zaczynać odchudzania?

    Odchudzanie to proces, który wymaga cierpliwości, której czasem nam brakuje przez co szukamy szybkich rozwiązań. Jednak “co nagle to po diable”, a z tego artykułu dowiesz się, co NIE będzie skutecznym początkiem przygody zwanej odchudzaniem. 1. Detoks sokowy Czyli sposób dzięki któremu bardzo szybko zrzucimy nadprogramowe kilogramy, jednak musimy być gotowi na ich równie szybki… Continue reading Od czego NIE zaczynać odchudzania?

    Czytaj więcej


  • 5 powodów dla których warto jeść jajka

    Dlaczego warto jeść jajka? Są turbo odżywcze Zawierają sporo białka, wszystkie niezbędne aminokwasy, ponadto dostarczają naszemu organizmowi praktycznie całą paletę witamin i składników mineralnych – są szczególnie bogate w witaminy rozpuszczalne w tłuszczach tj. A, D oraz E. Ta ostatnia jest najbardziej skutecznym naturalnym przeciwutleniaczem, a jej zawartość w żółtku jest znaczna. Dodatkowo jajka to… Continue reading 5 powodów dla których warto jeść jajka

    Czytaj więcej